tag:blogger.com,1999:blog-6742794724061128917.post2465812688431473441..comments2024-01-21T09:29:21.236+01:00Comments on Kate's Pie Hole: Risotto pomidorowe z owocami morzaUnknownnoreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6742794724061128917.post-16552680053508564322012-03-10T13:53:35.303+01:002012-03-10T13:53:35.303+01:00Anonimie,dziękuję za Twój komentarz. Czy byłbyś ta...Anonimie,dziękuję za Twój komentarz. Czy byłbyś tak miły i się przedstawił? Będzie mi bardzo miło znać Twoje imię :)<br /><br />Bardzo dawno robiłam to danie. Ono chyba nie należy do włoskich... Chyba, że rozważamy tylko parmezan . Przepis zaś pochodzi ze strony <br /><a href="http://www.countryliving.com/recipefinder/tomato-shrimp-risotto-recipe-rbk1010?click=main_sr" rel="nofollow">risotto-klik</a>. Możesz podejrzeć oryginał :)<br /><br />Przyznaję, iż mimo mojego pobytu we Włoszech, nie próbowałam parmezanu, jedynie różne kupowane na wagę u nas w PL. Jedne lepsze, drugie gorsze, ale i tak nie odpowiadające mi smakiem, niestety :(<br /><br />Ale przyznam, że nie śmiem nawet porównywać importowanych wyrobów zza granicy, ponieważ z doświadczenia wiem (tyle że na innych produktach niż parmezan), że tradycja pozostaje w kraju :-) Wierzę, że tradycyjny smakuje inaczej.<br /><br />Pozdrawiam Cię i bardzo proszę następnym razem o dodawanie swojego pseudonimu lub imienia.Kasiahttps://www.blogger.com/profile/16114605341681189599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6742794724061128917.post-64109472909752901752012-03-10T06:06:44.639+01:002012-03-10T06:06:44.639+01:00Witaj, żaden Włoch nie używa parmezanu do owoców m...Witaj, żaden Włoch nie używa parmezanu do owoców morza :). We Włoszech wśród kelnerów na sali, jest takie powiedzenie, że jak masz Niemców przy stoliku to musisz podać do ryb i owoców parmezan. Paremzan jako taki jest genialny zwłaszcza jako zakąska do wina z miodem, oliwą i orzechami. Nie myl go jednak z serami (w znakomitej większości) sprzedawanymi u nas.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6742794724061128917.post-26759727222235764372010-10-18T13:51:43.930+02:002010-10-18T13:51:43.930+02:00no i wyszło smaczne :P i to prawda, kolorowe :-) i...no i wyszło smaczne :P i to prawda, kolorowe :-) i dzisiaj druga część na obiadek ;-)Kasiahttps://www.blogger.com/profile/16114605341681189599noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6742794724061128917.post-67012249106316108172010-10-18T09:29:34.175+02:002010-10-18T09:29:34.175+02:00Kasia, nie masz litości! zjadam oczami :)Kasia, nie masz litości! zjadam oczami :)Paulahttps://www.blogger.com/profile/05411407173763775352noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6742794724061128917.post-38638788991364680312010-10-18T08:22:13.212+02:002010-10-18T08:22:13.212+02:00samkowicie sie zapowiada:) i jakie kolorowe, bardz...samkowicie sie zapowiada:) i jakie kolorowe, bardzo apetyczne:)agahttps://www.blogger.com/profile/07312016542763207795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6742794724061128917.post-33381517531931873622010-10-17T21:02:59.575+02:002010-10-17T21:02:59.575+02:00Wasze risotto wygląda bardzo smacznie - chętnie sp...Wasze risotto wygląda bardzo smacznie - chętnie spróbuję zrobić podobne. Szczególnie, że bardzo lubię risotto. Ja też pewnie zmniejszyłabym trochę ilość owoców morza, albo zrobiła z samymi krewetkami. Małże na pewno bym pominęła, bo ich nie lubię. Ja uwielbiam parmezan, ale oczywiście taki prawdziwy. Sery drobno tarte w torebkach to totalna pomyłka, więc nie dziwię się, że wam nie smakował. Mi też taki nie smakuje. On zupełnie nie przypomina w smaku parmezanu.shinjuhttps://www.blogger.com/profile/07798575680772581917noreply@blogger.com