Najlepsze ciasto czekoladowe w wersji bezglutenowej jakie jadłam. Idealne brownie bezglutenowe z delikatną nutą kremu kasztanowego. Podaję przepis na blaszkę o średnicy 23 cm, z inspiracją znalezioną na stronie Przepisy. Magazyn Kuchnia - klik. Jesteście ze mną już 3 rok!
sobota, 31 sierpnia 2013
Ciasto czekoladowo-kasztanowe. Sto lat!
Najlepsze ciasto czekoladowe w wersji bezglutenowej jakie jadłam. Idealne brownie bezglutenowe z delikatną nutą kremu kasztanowego. Podaję przepis na blaszkę o średnicy 23 cm, z inspiracją znalezioną na stronie Przepisy. Magazyn Kuchnia - klik. Jesteście ze mną już 3 rok!
sobota, 10 sierpnia 2013
Skubaniec z rubinami
Jest to mój pierwszy pleśniak w tym roku, pierwszy ze świeżą czerwoną porzeczką. Nietypowy, ponieważ tylko na bazie jasnego ciasta. Kruche ciasto przełożone kwaśną porzeczką i pianką z bezy. Masz ochotę? Podaję przepis na blaszkę o średnicy min. 22 cm (polecam użycie blaszki o średnicy 26 cm, chociaż nadmiar ciasta można zamrozić).Składniki:
- 3 szkl. mąki bezglutenowej (użyłam mix. C, f. Schar)
- 3/4 kostki masła
- 4 jajka
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki cukru
- 1 op. cukru waniliowego (opcjonalnie)
- 3/4 szkl. cukru do bezy
- 0,5 kg czerwonej porzeczki
Ale jak można było przejść obojętnie obok tych wspaniałych czerwonych porzeczek?! Bywam słaba ;-)
Subskrybuj:
Posty (Atom)